Igor Dodon: Vă asigur că nu o să-mi dau demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon a dat asigurări că nu-şi va da demisia, aşa cum îi cer mai multe voci din opoziţie, şi că îşi va duce mandatul până la capăt. Preşedintele consideră că nu existp niciun sens să demisioneze, mai ales că până la prezidenţiale au rămas doar cinci luni.

Igor Dodon a menţionat că odată ce se apropie data alegerilor prezidenţiale, tot mai mulţi oponenţi îl vor ataca. Şeful statului susţine că atacurile, în mare parte, vin din partea lui Vlad Plahotniuc „prin conservele lui”, referindu-se la Andrian Candu, Ilan Şor, Renato Usatîi şi Iurie Reniţă.

Cât priveşte iniţiativa Platformei DA de suspendare din funcţie a preşedintelui, Igor Dodon a precizat că procedura „nu este deloc simplă” şi a subliniat că este nevoie de 67 de voturi, iar în condiţiile în care socialiştii deţin 37 de mandate, suspendarea este imposibilă. Cu referire la iniţiativa Platformei DA de a crea o comisie parlamentară de anchetă pentru îmbogăţire ilicită a preşedintelui, Igor Dodon a afirmat că deputaţii „fac jocul lui Plahotniuc”. 

„Eu nu vreau să cred că cei de la Năstase sunt în contact cu Plahotniuc, dar voi faceţi fix ceea ce ei vor”, a adăugat Igor Dodon în emisiunea „Preşedintele răspunde”.

Igor Dodon a mai spus că va anunţa abia în luna septembrie dacă va candida sau nu la prezidenţiale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite