Igor Dodon ameninţă să scoată lumea în stradă dacă va fi suspendat din funcţie pentru a şasea oară: Vă promit că nu voi mai răbda aşa situaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon ameninţă că va scoate lumea în stradă dacă viitorul Parlament, cel de după alegerile din 24 februarie, va decide să-l suspende din funcţie pentru a şasea oară. Preşedintele ţării a declarat că nu are de gând să mai rabde asemenea acţiuni.

„Dacă va mai încerca cineva, prin Curtea Constituţională sau alte instrmente, să atenteze la instituţia prezidenţială, eu vă promit că noi vom ieşi în stradă”, a afirmat Igor Dodon la o emisiune de la NTV-Moldova.

Şeful statului a spus că până acum nu recurs la proteste stradale pentru că nu a dorit să repede scenariul din Ucraina, o eventuală destabilizare a situaţiei din ţară sau să nu admită ca guvernarea să aibă pretexte de a exclude Partidul Socialiştilor din cursa electorală.

„N-aş spune că noi am răbdat toată această situaţie, noi am fost foarte atenţi şi nu ne-am lăsat provocaţi. După alegeri noi nu vom mai răbda. Deja noi am luat această decizie”, a menţionat Dodon.

El a accentuat că primeşte zilnic mii de mesaje de la cetăţeni care îl îndeamnă să acţioneze şi să scoată lumea în stradă. În acest sens, Dodon nu exclude formarea unui „front popular” menit să apere instituţia prezidenţială de fărădelegile pe care le-ar comite guvernarea în raport cu dânsul.

„Vom proteja drepturile cetăţenilor în a avea un preşedinte şi o putere legitimă. Cred că vom avea o susţinere masivă”, a adăugat Dodon.

Amintim că Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de cinci ori de Curtea Constituţională, după ce a refuzat să numească în funcţii miniştri sau să promulge legile revotate de Parlament. Înalta Curte a stabilit în aceste cazuri că preşedintele a încălcat Constituţia şi a instituit interimatul funcţiei pe durata semnării documentelor respective de către un preşedinte interimar, în cazul de faţă fiind vorba de speakerul Parlamentului, Andrian Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite