Igor Dodon acuză ziarul „Adevărul” că ar atenta la statalitatea R. Moldova VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale tradiţionale de vineri
Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale tradiţionale de vineri

Fostul preşedinte Igor Dodon acuză ziarul „Adevărul” că ar atenta la „statalitatea” Republicii Moldova, după ce a fost solicitat de „Adevărul” să ofere detalii despre cei care atentează la statalitatea şi identitatea moldovenească, ca urmare a afirmaţiilor făcute de Igor Dodon despre anumite pericole la adresa ţării, după anticipatele din 11 iulie.

Întrebarea de la „Adevărul” a sunat în felul următor: „Aţi declarat că cineva atentează la statalitatea şi identititatea moldovenească. Cine atentează şi cum? Căci nu prea se observă acest lucru.” 

Răspunsul lui Igor Dodon a fost următorul: „Cum pot românii să observe acest lucru? Iaca întreabă Adevărul.ro pentru că ei nu văd atentare asupra statalităţii. Dar voi ce faceţi în fiecare zi? Ia citiţi site-ul vostru. Se atentează direct la statalitatea Republicii Moldova. Acest lucru se face pe parcursul a zeci de ani şi se face sistematic. Nouă ne pare că parcă nu e pericol, dar acesta este un pericol”.

Amintim că Igor Dodon şi Vladimir Voronin au semnat miercuri, 12 mai, acordul privind formarea unui bloc electoral între PCRM şi PSRM pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, care se va numi „Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor”.

Igor Dodon a justificat necesitatea creării acestui bloc prin faptul că „suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor ţări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului ţării noastre în câmp de manevre militare.” 

„Factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chişinău, vor să impună cetăţenilor un set de pseudo-valori, anti-familie, anti-creştine, improprii naţiunii noastre. De asemenea, se urmăreşte lichidarea identităţii moldoveneşti, inclusiv prin interzicerea limbii moldoveneşti. Se urmăreşte transformarea ţării noastre într-o colonie, care să devină o sursă de forţă de muncă ieftină, pământ ieftin vândut străinilor etc”, a scris Igor Dodon pe Telegram.

Igor Dodon a spus că „membrii Consiliului Republican au fost unanimi în opinia privind necesitatea unificării forţelor politice patriotice capabile să învingă în alegeri şi să asigure o guvernare profesionistă, responsabilă, cu experienţă, în interesul cetăţenilor ţării şi nu în folosul altor forţe străine.” 

„Astfel, au fost salutate acţiunile conducerii PSRM în vederea creării unui bloc electoral cu alte partide stataliste, în special cu PCRM”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite