Igor Dodon acuză Statele Unite că sunt implicate în reţinerea sa: „Dosar politic cu scopul de a neutraliza opoziţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon
Igor Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon a acuzat Statele Unite ale Americii, dar şi preşedintele Maia Sandu, că sunt implicaţi în reţinerea sa. Potrivit lui Dodon, Maia Sandu ar fi cea care ar fi comandat deschiderea unui dosar politic pe numele său.

Totodată, Igor Dodon susţine că şi Statele Unite sunt implicate în reţinerea sa. Fostul şef de stat a afirmat că cei 53 de procurori şi ofiţeri care se ocupă de dosarul lui penal sunt „ghidaţi de Ambasada SUA”.

Dodon se declară nevinovat şi a respins toate învinuirile procurorilor. El a menţionat că toate bunurile pe care le deţine sunt acele bunuri declarate în declaraţia de avere, iar bunurile la care fac referire procurorii nu-i aparţin.

„Aceste dosare deschise pentru îmbogăţire ilicită sunt pentru a-i persecuta pe cei care nu sunt de acord cu regimul instaurant de Maia Sandu”, a spus Dodon.

Ex-preşedintele Igor Dodon a fost eliberat din izolator joi, 26 mai, şi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce instanţa a respins demersul procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile. Dodon a respins toate acuzaţiile şi a menţionat că dosarele penale au fost fabricate la comanda Maiei Sandu pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la problemele actuale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite