Igor Dodon acuză liderii politici de furtul de la Banca de Economii

Igor Dodon acuză liderii politici de furtul de la Banca de Economii

Igor Dodon susţine că autorii furtului nu vor fi identificaţi curând. FOTO Adevărul

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, acuză liderii partidelor de la guvernare de complicitate în furtul de la Banca de Economii. Declaraţia a fost lansată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit liderului socialist, „este imposibil ca o înşelătorie de asemenea proporţii să fi fost posibilă fără implicarea conducerii de vârf. Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc, care de mai mulţi ani se luptă pentru sferele de influenţă în economie, nu pot fi credibili când spun că nu au ştiut ce se întâmplă. Şi fostul premier Leancă a ştiut atunci când a semnat dispoziţia secretă privind împrumutul de la Banca Naţională pentru a acoperi deficitul de la Banca de Economii”.

Igor Dodon a mai spus că în urma fluctuaţiilor de pe piaţa valutară Banca de Economii şi Banca Socială au câştigat peste jumătate de miliard de lei. „Nu este exclus ca această delapidare ar fi fost pusă la cale şi pentru a câştiga în urma diferenţelor de curs valutar. Aceşti bani care îşi pierd urma într-o zonă offshore ar putea să revină în ţară. Aceasta ar fi varianta cea mai fericită. Dar şi într-un asemenea final fericit există componenţa de infracţiune. Căci s-a luat credit de un miliard de dolari cu dobânda de 0,1 la sută, a fost depreciat cursul leului, iar din diferenţele de curs valutar cineva a îmbogăţit prea mult, iar populaţia ţării a sărăcit şi mai tare”, a adăugat liderul socialist.

Dodon a opinat că pe moment nu vor fi identificaţi autorii furtului de la BE. „Atâta timp cât la conducerea ţării se află alianţa dintre PLDM, PDM şi PCRM, va fi imposibil de elucidat furtul de la BE. Dar mai rămâne speranţa că astfel de crime nu au termen de prescripţie şi mai devreme sau mai târziu autorii acestui furt de proporţii vor trebui să răspundă”, a declarat liderul socialist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările