Igor Dodon: În 20-25 de raioane, PSRM şi ACUM au convenit de principiu asupra majorităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

La nivel local, în 20-25 de raioane s-a convenit asupra unei înţelegeri de principiu cu privire la crearea majorităţii în consiliile raionale pentru alegerea preşedintelui de raion. Despre aceasta anunţă preşedintele Igor Dodon, transmite IPN.

„În pofida declaraţiilor, în foarte multe raioane, peste 25 dacă nu greşesc, la ziua de azi, s-a convenit asupra creării coaliţiilor locale între PSRM şi Blocul ACUM. Eu ţin mâna pe puls, în 20 sau 25 de raioane, înţelegerea de principiu despre majorităţi în consiliile raionale, cu alegerea preşedinţilor sau din partea PSRM, sau din partea Blocului ACUM, deja astfel de discuţii au avut loc. Eu cred că şi în următoarele zile, azi sau mâine, unele şedinţe vor avea loc şi vor fi numiţi unii preşedinţi de raioane”, a declarat şeful statului în cadrul unei ediţii speciale la postul public de televiziune Moldova 1.

În opinia sa, acest lucru este benefic. „Eu am propus ca ceea ce este la nivel central, în Parlament, să fie şi la nivel local. Atunci o să ne mişcăm repede înainte. Cuiva lucrul acesta nu-i place, încearcă să explodeze această coaliţie din interior. Nu noi, repet, preşedintele ţării, PSRM a făcut şi face tot posibilul, a făcut cedări”, a mai spus Igor Dodon.

Preşedintele ţării a mai opiniat că şi în Consiliul municipal Chişinău „poate fi creată majoritate între Partidul Socialiştilor şi cei de la Partidul Acţiune şi Solidaritate”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite