Igor Dodon: Îmi rezerv dreptul de a convoca Marea Adunare Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon declară că îşi rezervă dreptul de a convoca Marea Adunare Naţională, dacă Partidul Democrat, aflat la guvernare, va agrava în continuare situaţia din Republica Moldova. Afirmaţia a fost făcută de şeful statului în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la PRO TV Chişinău.

Igor Dodon s-a referit la două situaţii în care ar putea convoca Marea Adunare Naţională. „În cazul în care va încerca să dezlănţuie un conflict militar pe Nistru, un război de care nu avem nevoie sau dacă va încerca să demită preşedintele care a fost ales de popor. Atunci, noi ne rezervăm dreptul să convocăm Marea Adunare Naţională, unde să cerem cetăţenilor să decidem ce facem mai departe”, a declarat şeful statului.

Preşedintele susţine că nu-şi doreşte destabilizarea situaţiei în Republica Moldova, dar este provocat în permanenţă de mulţi actori, inclusiv de PDM. „PDM vrea o destabilizare pentru că astfel şi-ar justifica lipsa de rezultate. Se închid şcolile, vedeţi ce-i cu spitalele, preţurile, medicamentele etc. Lor le-ar trebui acum o destabilizare şi ei mă provoacă, dar noi o să acţionăm foarte calm”, afirmă Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite