Igor Dodon: Îl încurajez pe Pavel Filip să înveţe mai des ceva util de la Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce premierul Pavel Filip a apelat la o afirmaţie de-a lui Vladimir Putin (dacă nu ai grijă şi nu hrăneşti propria armată, atunci o să hrăneşti o armată străină) pentru a justifica iniţiativa ministrului Apărării, Eugen Sturza, privind necesitatea de a dota Amata Naţională cu armament nou, Igor Dodon l-a încurajat pe prim-ministru să înveţe mai des câte ceva de la liderul rus.

„Este adevărat că o ţară trebuie să-şi hrănească propria armată. Mă bucur că şi domnul prim-ministru Filip ştie de asta şi învaţă ceva util de la Putin. Îl încurajez să o facă mai des”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării a spus că mai întâi armata trebuie hrănită, dar nu să-i transformăm în „carne de tun” în conflicte provocate de generali străini, cu sedii peste mări şi oceane.

„Dacă nu ne vom implica benevol în războaie şi conflicte geopolitice, nici de arme letale nu vom avea nevoie. Şi ar fi bine să înţelegem cu toţii, că orice armă letală primeşte în răspuns o altă lovitură letală”, a explicat şeful statului.

Potrivit lui Dodon, Moldova are alte priorităţi, unde trebuie făcute investiţii şi oferit ajutor financiar: nu în arme, ci în educaţie, sănătate, pensii, burse, salarii.

„Săraci şi cu rachete? Nu, mai bine cu trai decent şi în pace cu toată lumea”, a conchis preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite