Igor Dodon: „7 aprilie 2009 va rămâne ca o pagină ruşinoasă în istoria Moldovei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

La 12 ani de la protestele violente din 7 aprilie 2009, din centrul Chişinăului, organizate la acea vreme faţă de Partidul Comuniştilor, liderul Socialiştilor, Igor Dodon, consideră că acele evenimente vor rămâne „ca o pagină ruşinoasă în istoria Moldovei”.

„Adevărata „valoare” a zilei de 7 Aprilie 2009 au arătat-o anii care au urmat după acea lovitură. Ghimpu, Filat şi Plahotniuc au guvernat ţara zece ani, împreună sau pe rând. S-au furat miliarde, au fost ruinate bănci, s-au închis şcoli şi a fost cedat Aeroportul (Maia Sandu a coparticipat activ), a crescut corupţia şi sărăcia, au emigrat zeci de mii de tineri, au rămas depopulate satele, am cedat o parte din teritoriu Ucrainei, au fost şi sunt organizate răpiri de oameni. Lista faptelor negre e lungă”, a scris Igor Dodon pe Telegram.

Potrivit lui, „azi oamenii recunosc, în sfârşit, că până în 2009 în Moldova s-a trăit mai bine. Chiar şi unii activişti ai maidanului de atunci au înţeles greşeala, cu mintea moldoveanului cea de pe urmă.” 

„7 aprilie 2009 va rămâne ca o pagină ruşinoasă în istoria Moldovei, va rămâne în memoria colectivă ca un eveniment de care le este jenă să vorbească până şi celor care au profitat sau încă profită politic de acea lovitură antidemocratică şi antistatală. Apropo, cum se simte doamna Maia Sandu în clădirea distrusă de colegii ei politici pe 7 aprilie şi reparată apoi cu greu?”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite