Holdingul condus de Vaja Jhashi reacţionează la anunţul cu privire la dubla identitate pe care ar fi obţinut-o omul de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO tribuna.md
FOTO tribuna.md

Holdingul Transoil, condus de Vaja Jhashi, îşi exprimă protestul în legătură cu apariţia în spaţiul public a unei informaţii „ce nu corespunde realităţii şi care aduce prejudicii de imagine proprietarului”. Cu acest comentariu vine compania după ce preşedintele Igor Dodon a anunţat că Vaja Jhashi este o altă persoană care ar deţine dublă identitate, transmite IPN.

„Surprinde faptul că informaţia este percepută ca veridică, deşi nu a fost prezentată nicio probă în acest sens, nicio hârtie oficială, paşaport sau oricare alt document. De asemenea, surprinde poziţia unor politicieni, care, prin declaraţiile lor cu subînţelesuri, lasă să se inţeleagă că această informaţie poate fi veridică”, menţionează compania într-un comunicat de presă.

„Transoil şi personal proprietarul holdingului declară că nu se vor lăsa atraşi în jocuri murdare ce urmăresc scopuri neclare. De asemenea, nu vom admite atacuri la imaginea holdingului şi a liderului său şi vom întreprinde toate măsurile prevăzute de legislaţie pentru apărarea onoarei şi reputaţiei”, se mai spune în comunicat.

Ziarul de Gardă scrie că Vaja Jhashi este un milionar de origine georgiană, care deţine cetăţenia R. Moldova, are paşaport rusesc şi american, şi conduce „formal” cel mai mare grup de companii de pe piaţa cerealelor şi oleaginoselor din R. Moldova, „Trans-Oil Group of Companies”.

Amintim că Igor Dodon a anunţat pe 4 decembrie 2019, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că organele competente i-au comunicat că fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a primit a doua identitate sub numele de Vladislav Novak.

Igor Dodon a explicat că, potrivit legislaţiei, procedura de oferire a unei identităţi noi este iniţiată de Serviciul Informaţii şi Securitate (SIS) doar în situaţii ce ţin de securitatea naţională a statului, precum unor agenţi sub acoperire etc. La solicitarea SIS, Agenţia Servicii Piublice (ASP) este obligată să elibereze un paşaport cu o nouă identitate.

Igor Dodon a afirmat că noua identitate lui Vlad Plahotniuc a fost oferită în 2018, atunci când la conducerea SIS se afla Vasile Botnari, persoană din anturajul lui Plahotniuc.

Deşi Igor Dodon a negat acest lucru, o investigaţie jurnalistică a scos la iveală că o altă persoană din anturajul lui Vlad Plahotniuc care a obţinut identitate dublă în mod ilegal este ex-vicepreşedintele Partidului Democrat Serghei Iaralov. Numele fals al lui Serghei Iaralov este Serghei Haikin. Centrul de Investigaţii Jurnalistice a obţinut copia ordonanţei prin care Serghei Iaralov şi Vlad Plahotniuc sunt cercetaţi într-un dosar penal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite