Guvernul Suediei majorează ajutorul anual pentru Republica Moldova la 14 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe al Suediei Carl Bildt a fost astăzi într-o vizită de lucru la Chişinău, la invitaţia omologului său moldovean, Natalia Gherman Foto: Tudor Iovu
Ministrul de Externe al Suediei Carl Bildt a fost astăzi într-o vizită de lucru la Chişinău, la invitaţia omologului său moldovean, Natalia Gherman Foto: Tudor Iovu

Acest fond va fi orientat către dezvoltarea pieţei, combaterea corupţiei, eficienţa energetică şi protejarea şi promovarea drepturilor omului.

Ministrul de Externe al Suediei, Carl Bildt a declarat, în cadrul vizitei sale de astăzi în Republica Moldova, la invitaţia omologului său de la Chişinău, Natalia Gherman, că guvernul ţării pe care o reprezintă va creşte ajutorul anual pentru Republica Moldova de la 11 milioane la 14 milioane de euro pentru intervalul 2014-2020, ceea ce va reprezenta o contribuţie cumulată de 100 de milioane de euro. Potrivit oficialului de la Chişinău, banii alocaţi de către autorităţile suedeze vor fi orientaţi spre o serie de domenii cheie.

„Suedia este un partener de valoare pentru Republica Moldova. În cadrul negocierilor, colegul suedez a informat că măreşte volumul de asistenţă socială până la 14 milioane de euro, anual, care va fi oferită în perioada cuprinsă în anii 2014-2020, pentru dezvoltarea statului de drept, dezvoltarea pieţei, combaterea corupţiei, eficienţa energetică şi protejarea şi promovarea drepturilor omului“, a declarat ministrul de Externe de la Chişinău.

„E prima zi de lucru de după semnarea Acordului de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană, ceea ce demonstrează că politica de reforme implementate aici duce la rezultate pozitive substanţiale. Acest acord are efecte pentru comerţ, accesul pe pieţele integrate şi conturează oportunităţi reale de investiţii pe termen lung“, a susţinut oaspetele suedez.

Totodată, Carl Bildt a comentat că sancţiunile impuse de Federaţia Rusă asupra Moldovei nu au niciun temei economic şi că este vorba doar despre propagandă politică. 

„Reacţia autorităţilor ruse nu este una pe care ne-am dorit-o şi nu este măcar una inteligentă. Dar e o decizie a Moscovei care până la urmă va lovi în Rusia“, a mai spus Bildt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite