Guvernul României a aprobat ajutorul umanitar de 3,5 milioane de euro pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Guvernul României a aprobat joi, 31 aprilie, acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 3,5 milioane de euro, menit să contribuie la lupta împotriva răspândirii COVID-19.

„În şedinţa de guvern de astăzi a fost adoptată o hotărâre de guvern, aşa cum Guvernul Orban a promis, pentru ajutor umanitar pentru Republica Moldova, pentru fraţii noştri din Basarabia, pentru a face faţă crizei răspândirii infecţiilor cu coronavirus în ţara vecină, respectiv un ajutor umanitar în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus", a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Amintim că o echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii al României au ajuns joi, 30 aprilie, la Chişinău, unde urmează să petreacă 15 zile pentru a ajuta personalul medical din R. Moldova la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Medicii români vor activa în spitalele din Cahul, Chişinău şi Bălţi.

Medicii români sunt specializaţi în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă. Echipa de medici şi asitenţi medicali au primit paşapoarte diplomatice de la MAE al României în exercitarea misiunii de la Chişinău.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite