Guvernul R. Moldova propune prelungirea stării de urgenţă cu încă 60 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Natalia Gavriliţa la tribuna Parlamentului
Premierul Natalia Gavriliţa la tribuna Parlamentului

Guvernul propune ca, din 8 august, starea de urgenţă să fie prelungită în toată ţara cu încă 60 de zile. Autorităţile îşi argumentează hotărârea aprobată miercuri prin războiul din Ucraina, necesitatea de gestionare a crizei refugiaţilor, de asigurare a securităţii energetice şi alimentare, transmite IPN.

„Considerăm necesară prelungirea stării de urgenţă pentru a dispune de posibilitatea de intervenţie promptă în cazul necesităţii luării unor decizii suplimentare celor instituite în cadrul juridic existent. Precum şi pentru a păstra mecanismele adoptate până în prezent în cadrul Comisiei pentru Situaţiei Excepţionale în vederea gestionării fluxului de refugiaţi şi prevenirii riscurilor pentru ordinea publică şi pentru dezvoltarea economică a ţării, care au aplicabilitate practică numai pe perioada acţiunilor militare din ţara vecină”, a declarat ministra afacerilor interne, Ana Revenco.

Solicitarea de prelungire a stării de urgenţă urmează să fie prezentată Parlamentului, care se va pronunţa pe marginea proiectului de hotărâre.

Starea de urgenţă, instituită pe 24 februarie şi prelungită pe 21 aprilie, a fost extinsă pe 23 iunie de către Parlament cu 45 de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite