Guvernul Moldovei a luat act de îngrijorările oficialilor UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul interimar Iurie Leanca
Premierul interimar Iurie Leanca

Guvernul examinează cu atenţie poziţia instituţiilor europene referitor la recentele evoluţii politice din Republica Moldova.

Executivul urmează să clarifice problemele care au generat îngrijorarea partenerilor strategici ai ţării. Declaraţia executivului survine după reacţiile mai multor oficiali europeni, care au menţionat că negocierile cu UE sunt în pericol după adoptarea mai multor legi, din punctul lor de vedere, contrare normelor unui stat de drept, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, recomandările instituţiilor europene vor fi analizate prin prisma asigurării unui real sistem al separării şi echilibrului puterilor în stat.

Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului comunică faptul că, în cadrul discuţiilor pe care reprezentanţii executivului le-au avut cu oficialităţile UE şi ale Consiliului Europei, a fost reiterată deschiderea pentru continuarea cooperării cu UE şi Comisia de la Veneţia. Cooperarea are ca scop dezvoltarea de mai departe a unui sistem instituţional şi judecătoresc independent, care ar garanta durabilitatea procesului de reforme determinate de parcursul european al ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite