Guvernul moldovean trece în offline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa are acces în sală doar pentru imagini de protocol, apoi urmăreşte şedinţele online
Presa are acces în sală doar pentru imagini de protocol, apoi urmăreşte şedinţele online

Parlamentul de la Chişinău a votat, în prima lectură, pentru interzicerea transmisiunii online a şedinţelor Cabinetului de miniştri.

Împotrivă s-au pronunţat deputaţii comunişti şi cei liberali. Deputatul PCRM Eduard Muşuc a cerut ca proiectul să fie exclus de pe ordinea de zi, pentru a fi supus dezbaterilor publice.„Este cel mai ne-european proiect pe care a putut sa-l nască coaliţia, un derapaj de la normele pe care trebuie să le aibă o guvernare democratică“, a reclamat şi deputatul PL Valeriu Munteanu.

Pe de altă parte, liberal-democraţii au adus exemplele unor ţări precum Franţa, Olanda, Estonia, Cehia, unde întrunirile miniştrilor au loc cu uşile închise. „Nu vrem ca şedinţele Guvernului să se transforme în show-uri televizate, ci să fie activităţi funcţionale, cu dezbateri, choar şi în contradictoriu, unde este cazul, dar să fie adoptate deciziile corecte. În condiţiile de azi, la noi se lucrează nu pentru perfecţionarea actelor normative, ci pentru camere“, a explicat Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM.

Dacă proiectul va fi votat de majoritatea deputaţilor în lectură finală, societatea va afla despre activitatea Guvernului doar din comunicatele de presă şi declaraţiile miniştrilor. Şedinţele Executivului de la Chişinău sunt transmise online din 2010, când Guvernul Filat 1 a decis să dea dovadă de transparenţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite