Guvernul a interzis vânătoarea în rezervaţiile protejate de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul de vânătoare va începe la finele săptămânii viitoare, dar vânătoarea în ariile naturale protejate de stat va fi interzisă pentru o perioadă nedeterminată de timp. E vorba de ariile Codru, Plaiul Fagului şi Pădurea Domnească.

Ministrul mediului Gheorghe Şalaru a fost laconic, comentând discuţiile pe marginea unei decizii, de obicei aprobată de Guvern în această perioadă, referitor la reglementarea numerică a efectivului de animale şi păsări pentru vânătoare înaintea începerii sezonului de vânătoare.

„A fost exclusă vânătoarea din aceste arii protejate, dar avem în continuare posibilitatea să ne întâlnim cu reprezentanţii Moldsilva, Academiei de Ştiinţe, să discutăm un regulament, să vedem ce facem cu suprapopulaţia din acestea”, a precizat el.

Pe terenurile fondului forestier, termenele de vânat în actualul sezon de vânătoare la mistreţi va fi între 17 noiembrie şi 29 decembrie 2013, la iepuri - între 30 noiembrie 2013 şi 12 ianuarie 2014. Porumbeii, cu excepţia celui de scorbură şi prepeliţele, vor putea fi vânate de la 17 august până la 13 octombrie 2013. Iar la raţe, lişiţe, găinuşe de baltă şi culici vânătoarea e permisă de la 17 august până la 12 ianuarie anul viitor. Vor putea fi vânate şi gâştele migratoare, cu excepţia gâştei cu gât roşu, de la 2 octombrie 2012 până la 12 ianuarie 2014. Cota de recoltare la vulpi este nelimitată în actualul sezon, iar termenele de vânătoare între 17 august 2013 şi 27 aprilie 2014.

Pe întreg sezonul de vânătoare se interzice vânatul la cerbul cu pete, elan,căprior şi potârnichi.

Decizia, aprobată de Guvern, precizează limitele de recoltare pe raioane şi pe gospodării silvice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite