„Guvernul Chicu este iresponsabil şi cinic”. Reacţia PAS la acuzaţiile lui Ion Chicu şi anunţul CCM

„Guvernul Chicu este iresponsabil şi cinic”. Reacţia PAS la acuzaţiile lui Ion Chicu şi anunţul CCM

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, a venit cu o reacţie în contextul acuzaţiilor aduse de premierul Ion Chicu, care a declarat că Înalta Curte a suspendat legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea din cauza unei sesizări a PAS, depuse la Curtea Constituţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Curtea Constituţională nu a examinat încă cererea noastră, prin care am cerut anularea unor prevederi care promovează deschis scheme de corupţie în favoarea exponenţilor actualei majorităţi parlamentare: scutirea de taxe a magazinelor duty-free, modificarea cuantumului taxelor pentru extragerea zăcămintelor naturale şi extinderea termenului în care ţigările se vând conform unor noi reguli”, se spune într-un comunicat de presă emis de PAS.

„Guvernul Chicu este iresponsabil şi cinic - în loc să respecte procedurile prescrise de Constituţie şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale în materie de angajare a răspunderii Guvernului, a preferat să le încalce conştient şi făţiş, astfel întârziind şi mai mult puţinele ajutoare prevăzute de această lege”, se mai spune în document.

Premierul Ion Chicu a anunţat joi, 9 aprilie, că Înalta Curte a suspendat legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului, până luni, 13 aprilie. Potrivit premierului, decizia Curţii Constituţionale a fost adoptată ca urmare a unei sesizări depuse de deputaţii PAS şi cei din Partidul Şor, asta deşi CCM a comunicat că a suspendat legile în urma sesizării depuse de deputatul PPDA Dinu Plîngău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: