Guvernul va acorda 150.000 de lei familiilor victimelor accidentului din Paşcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat marţi, 21 noiembrie, câte 50 de mii de lei familiilor celor trei persoane decedate în urma accidentul produs, în seara zilei de luni, 20 noiembrie, la mina din Paşcani, Criuleni.

Pavel Filip a transmis condoleanţe apropiaţilor victimelor, menţionând că elucidarea cauzelor acestui incident reprezintă obiectivul prioritar al autorităţilor, iar la moment sunt deja reţinute persoanele care posibil se fac vinovate de producerea accidentului. 

Totodată, premierul a menţionat că în vederea prevenirii unor asemenea cazuri pe viitor, de urgenţă au fost pornite controale la toate minele din ţară.

„Vreau să avem rezultatul acestei anchete, să ducem până la capăt verificările, cum se respectă regulile de securitate şi la alte întreprinderi de acest fel. Siguranţa oamenilor este cea mai importantă”, a conchis prim-ministrul.

Trei bărbaţi şi-au pierdut viaţa în seara de luni, 20 noiembrie, în timp ce lucrau într-o carieră de piatră din satul Paşcani, raionul Criuleni. Asupra muncitorilor s-a probuşit un mal de piatră din cariera în care munceau. Autorităţile au fost alertate despre incident la ora 19.43.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite