Grigore Petrenco: Deputatul Anghel Agache a aderat la Pro Moldova pentru suma de 1,2 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
grigore petrenco sursa youtube.com

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco susţine că a aflat din surse apropiate de grupul parlamentar Pro Moldova că deputatul Anghel Agache a părăsit Partidul Democrat pentru suma de 1,2 milioane de dolari.

Într-o postare pe Facebook, Grigore Petrenco a afirmat că acum există mai mulţi deputaţi în Pro Moldova care sunt indignaţi că ei ar fi primit între 350-500 mii de dolari pentru a părăsi Partidul Democrat, iar lui Anghel Agache i s-ar fi oferit tocmai 1,2 milioane de dolari.

„Ei (deputaţii) vor echitate şi să le fie majorate onorariile. În caz contrar, ar putea să nu vină la şedinţa Parlamentului într-un anumit moment”, a spus Petrenco.

Deputatul Anghel Agache a părăsit Partidul Democrat din Moldova, condus de ex-premierul Pavel Filip, şi a aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, în frunte cu Andrian Candu. Agache este al 15-lea democrat care pleacă din PDM.

„Eu cred că el (Anghel Agache) a negociat până la ultima picătură de sânge şi a realizat acum afacerea vieţii sale. Şi-a închis telefonul pentru că mulţi ai lui încercau să-l convingă să nu facă asta, dar cred că ceilalţi care au mai plecat acum vor fi invidioşi pe suma oferită”, a declarat preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, pentru UNIMEDIA.

Parlamentul R. Moldova este format din 101 de deputaţi. În noile condiţii, PDM rămâne cu 14 deputaţi, deşi a intrat în Parlament cu 30, iar PSRM are 37 de deputaţi. 

Prin urmare, alianţa de guvernare PSRM-PDM va ajunge la 51 de voturi, adică exact numărul minim de voturi cu care pot fi votate proiectele de lege.

Opoziţia parlamentară este compusă în acest moment din 49 de deputaţi. În noua conjunctură, este important şi votul deputatului independent Alexandru Oleinic, cu care opoziţia poate ajunge la 50 de voturi sau majoritatea parlamentară la 52.

Actualmente, opoziţia parlamentară este formată din formaţiunile PAS, Platforma DA, Partidul Şor, Pro Moldova şi deputatul neafiliat Octavian Ţîcu. Cele 50 de voturi ale opoziţiei înseamnă că este nevoie de un singur vot pentru a demite Guvernul Chicu. 

Pe de altă parte, atât Maia Sandu, cât şi Andrei Năstase au afirmat că nu doresc să demită Guvernul cu voturile Partidului Şor, condus de deputatul fugar Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare pentru implicare în furtul miliardului, iar apoi să învestească un Guvern care să depindă de voturile Partidului Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite