Ghimpu solicită premierului retragerea lui Şalaru din funcţie. „Visul” lui Dodon devine realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că a trimis o solicitare în scris premierului Pavel Filip pentru retragerea din funcţie a ministrului Apărării, Anatol Şalaru, care urmează să fie demis din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, fiind acuzat că ar fi oferit bani deputaţilor liberali pentru a părăsi partidul.

Într-un interviu telefonic din cadrul emisiunii „ÎnPROfunzime” de la Pro TV, Ghimpu îl acuză pe Şalaru că ar fi vrut să fracţioneze formaţiunea şi a anunţat că a semnat deja o solicitare de eliberare a acestuia din funcţia de ministru al Apărării, pe care trimis-o premierului.

„Este vorba despre faptul că a încercat să distrame partidul în două. Eu deja am semnat demers către Prim-Ministru unde îl rog să facă demers la preşedinte pentru ca să-l elibereze din funcţia de Ministru al Apărării pe Anatol Şalaru” a declarat Ghimpu.

Preşedintele liberalilor a explicat că Şalaru a încercat să mituiască deputaţi liberali pentru părăsi partidul, catalogând acţiunile sale drept o tentativă de distrugere a partidului. Faptele lui Şalaru ar fi fost confirmate de mai mulţi deputaţi liberali, iar Biroul Permanent al partidului a decis aproape în unanimitate retragerea sprijinului politic.

„Conflictul nu are nicio treabă, el a început să atragă deputaţi, să-i corupă, să distrugă fracţiunea, iar eu şi colegii nu ne putem admite aşa ceva. În şedinţa biroului deputaţii au confirmat discuţiile pe care le-a avut d-nul Şalaru, îi propunea bani pentru ca să părăsească partidul. El a recunoscut acest lucru şi dă vina pe convocarea congresului, dar de fapt misiunea a fost să distrame partidul şi fracţiunea”, a afirmat preşedintele liberal.

„Este vorba de politica de a distruge Partidul Liberal (...) El spunea că sunt 7 şi ca să vină mai mulţi, 

îi amăgea pe deputaţi. Eu i-am arătat d-lui Şalaru, prietenului meu, toate materialele, toate documentele, unde le-a făcut şi ce a făcut. Astfel, din membrii biroului, doar unul s-a abţinut, iar ceilalţi au votat pentru”, a adăugat acesta. 

Mihai Ghimpu l-a criticat pe Şalaru şi pentru faptul că nu l-a susţinut în cadrul alegerilor parlamentare, catalogând gestul de susţinere a Maiei Sandu drept „ruşinos”.

Partridul Liberal a decis, luni, să-şi retragă sprijinul politic pentru ministrul Apărării, Anatol Şalaru, care ar fi încercat să „rupă fracţiunea parlamentară şi partidul”, conform vicepreşedintelui Valeriu Munteanu. Şalaru a declarat că a dorit convocarea unui congres pentru schimbarea conducerii formaţiunii, din cauza rezultatului slab obţinut de Ghimpu la alegerile prezidenţiale de luna trecută.

Şalaru a declarat că urmează să fie demis şi din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, din care face parte din 2008.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite