Ghimpu solicită crearea unei comisii de anchetă pe subiectul vânzării companiei Air Moldova: Privatizarea a avut loc ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlament foto socialistii.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a solicitat în şedinţa Parlamentului de joi, 12 octombrie, ca să fie creată o comisie parlamentară de anchetă pe subiectul privatizării companiei de stat „Air Moldova”. În opinia liberalului, privatizarea respectivă s-a produs cu mai multe încălcări.

„Părerea mea e că această privatizare a avut loc ilegal, cu prejudiciu mare adus bugetului, de fapt, cetăţenilor. Straniu, dar e adevărat, atât timp cât Ministerul Transporturilor a fost la PL, Air Moldova a avut profit, cum a trecut la PD - pierderi. Această licitaţie a fost făcută cu încălcarea legislaţiei. A fost anunţată doar pe pagina Agenţiei, fără traducere în limba engleză, ceea ce demonstrează că scopul a fost de a prihvatiza această companie”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, prejudiciul adus statului în acest caz este de circa 800 de milioane de lei.

Propunerea preşedintelui PL nu a fost sprijinită de majoritatea parlamentară. Democraţii şi-au motivat decizia prin faptul că acest subiect deja a fost discutat în Comisia economie, buget şi finanţe, unde au fost audiaţi reprezentanţii Ministerului Economiei şi cei ai Agenţiei Proprietăţii Publice.

Ca rezultat al concursului comercial de privatizare a companiei aeriene moldoveneşti „Air Moldova”, a fost desemnată câştigătoare compania Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blu Air. Agenţia Proprietăţi Publice anunţă într-un comunicat de presă, citat de IPN, că valoarea tranzacţiei este de 1,2 miliarde de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite