Ghimpu solicită crearea unei comisii de anchetă pe subiectul vânzării companiei Air Moldova: Privatizarea a avut loc ilegal

Ghimpu solicită crearea unei comisii de anchetă pe subiectul vânzării companiei Air Moldova: Privatizarea a avut loc ilegal

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a solicitat în şedinţa Parlamentului de joi, 12 octombrie, ca să fie creată o comisie parlamentară de anchetă pe subiectul privatizării companiei de stat „Air Moldova”. În opinia liberalului, privatizarea respectivă s-a produs cu mai multe încălcări.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Părerea mea e că această privatizare a avut loc ilegal, cu prejudiciu mare adus bugetului, de fapt, cetăţenilor. Straniu, dar e adevărat, atât timp cât Ministerul Transporturilor a fost la PL, Air Moldova a avut profit, cum a trecut la PD - pierderi. Această licitaţie a fost făcută cu încălcarea legislaţiei. A fost anunţată doar pe pagina Agenţiei, fără traducere în limba engleză, ceea ce demonstrează că scopul a fost de a prihvatiza această companie”, a declarat Mihai Ghimpu.
 
Potrivit lui, prejudiciul adus statului în acest caz este de circa 800 de milioane de lei.
 
Propunerea preşedintelui PL nu a fost sprijinită de majoritatea parlamentară. Democraţii şi-au motivat decizia prin faptul că acest subiect deja a fost discutat în Comisia economie, buget şi finanţe, unde au fost audiaţi reprezentanţii Ministerului Economiei şi cei ai Agenţiei Proprietăţii Publice.

Ca rezultat al concursului comercial de privatizare a companiei aeriene moldoveneşti „Air Moldova”, a fost desemnată câştigătoare compania Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blu Air. Agenţia Proprietăţi Publice anunţă într-un comunicat de presă, citat de IPN, că valoarea tranzacţiei este de 1,2 miliarde de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările