Ghimpu-şi retrage semnătura de pe Acordul semnat cu Leancă: La Bruxelles a vorbit despre integrare europeană, iar la Chişinău s-a aliat cu partidele proruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat luni, 5 septembrie, că îşi retrage semnătura de pe Acordul de colaborare cu Partidul Popular European din Moldova, condus de Iurie Leancă.

„Având în vedere că PPEM, nici până azi nu a anunţat că se retrage din alianţa tacită pe care o are cu PSRM, PN şi PCRM în Consiliul Municipal Chişinău, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, anunţă că începând cu ziua de astăzi, 5 septembrie 2016, îşi retrage semnătura de pe acordul de colaborare semnat la 29 iulie 2016.

Este blamabil faptul că Dnul Iurie Leancă a mers la Bruxelles, Bucureşti şi Sofia şi a vorbit despre integrare europeană, iar la Chişinău s-a aliat cu partidele pro-ruse, care sunt anti-naţionale şi anti-europene”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Amintim că joi, 1 septembrie, Mihai Ghimpu afirma în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că dacă PPEM nu renunţă la sprijinirea iniţierii referendumului împotriva lui Dorin Chirtoacă, el îşi va retrage semnătura de pe Acord.

După semnarea Acordului, Iurie Leancă a fost desemnat în fruntea Consiliului parlamentar pentru integrare europeană. PPEM şi coaliţia de guvernare  s-au angajat necondiţionat să întreprindă şi să susţină acţiuni la nivel naţional şi extern în vederea asigurării implementării Acordului de Asociere cu UE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite