Ghimpu, cu sabia în mână către Dodon: Unde-ţi stau picioarele, acolo îţi va sta capul! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat recent că va demonta Piatra comemorativă a victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist, instalată în 2010 prin decretul preşedintelui interimar al ţării de atunci, Mihai Ghimpu, liberalul a venit cu o reacţie.

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată joi, 1 decembrie, Ghimpu a transmis un mesaj de felicitare tuturor românilor cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Liderul PL nu a uitat să arunce cu săgeţi şi în direcţia rivalului său politic Igor Dodon, iar la un moment dat chiar să scoată o sabie, care ar reprezenta o copie a sabiei domnitorului Ştefan cel Mare, cu scopul de a-l avertiza pe Igor Dodon să nu încerce să scoata Piatra comemorativă.

„Lasă Piatra în pace! Această Piatră vine în memoria celor care au suferit în urma din 28 iunie 1940, după ce au avut loc deportări, foamete organizată, unde au murit 300 de mii de cetăţeni. Această Piatră nu este a lui Mihai Ghimpu, dar a celor care au avut de suferit. Îmi e ruşine de aşa concetăţeni ca Dodon.  

Îmi e rusine că astăzi, la sărbătorirea a 98 de ani de la Unire, avem un preşedinte ales care continue să promoveze politica celor care ne-au ocupat. Asta este marea ruşine a noastră, iată de ce noi trăim în mizerie şi sărăcie. Iată de ce suntem furaţi, fiindcă dumneavoastră întotodeauna faceţi alegerea greşită. Îi alegeţi pe cei care spun minciuni, care ştiu să vă manipuleze şi vin doar pentru a se îmbogăţi”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite