Ghimpu revine la dosarul cazinourilor: „Solicit demiterea lui Ioniţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PL, Mihai Ghimpu FOTO Adevărul
Liderul PL, Mihai Ghimpu FOTO Adevărul

Liderul liberalilor Mihai Ghimpu a solicitat demiterea preşedintelui Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, invocând dosarul cazinourilor. Totodată, el a solicitat să fie chemat pentru audieri în plenul Parlamentului şi procurorul general interimar, Andrei Pântea.

„De ce până astăzi este ascuns şi ţinut în sertar dosarul? Dacă este vinovat Ghimpu, atunci să-i fie înaintat actul de vină. Totodată, solicit demiterea lui Veaceslav Ioniţă, deoarece joacă la cazinouri din banii statului”, a declarat liderul PL.

Deputaţii au susţinut cu majoritate de voturi audierea procurorului general interimar, Andrei Pântea, şi a ministrului de Interne, Dorin Recean. De asemenea, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a luat act de solicitarea de demitere a preşedintelui Comisiei economie, buget şi finanţe, deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniţă. „Voi trage concluziile şi voi acţiona potrivit legii”, a spus Marian Lupu, citat de Info-Prim Neo.

Deputaţii Mihai Ghimpu şi Veaceslav Ioniţă s-au atacat reciproc de mai multe ori, pasându-şi vina pentru prejudiciile de circa 6 milioane de lei aduse statului în urma reducerii, în anul 2010, a taxei de cazinou de la 360 la 180 de mii de lei pentru o masă. Amendamentul a fost inclus în lege la propunerea deputatul neafiliat Veaceslav Untilă. Taxă redusă a fost menţinută până în luna februarie 2011, când deputaţii au votat pentru revenirea la taxa iniţială.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite