Ghimpu: Năstase şi Sandu n-au dorit să înţeleagă că alegerea preşedintelui de către cetăţeni este o capcană a Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a menţionat marţi, 15 noiembrie, că alegerea lui Igor Dodon în calitate de preşedinte al ţării a fost provocată inclusiv de Andrei Năstase, care prin intermediul Platformei DA a solicitat alegeri directe ale preşedintelui, în condiţiile în care se ştia din start că va câştiga candidatul prorus.

„Pe 20 ianuarie, noi, liberalii, în detrimentul imaginii noastre, pentru că ştim cât de scurtă este memoria moldovenilor şi cât de mare este interesul personal sau de grup, am oprit invazia lăcustelor roşii de a nu deturna cursul european şi a prelua puterea în stat, Parlamentul, şi Guvernul, şi toate instituţiile subordonate”, a menţionat Mihai Ghimpu într-o postare pe Facebook. 

Potrivit liberalului, majoritatea parlamentară a fost formată „pentru a întoarce încrederea partenerilor externi, după spălarea celor 20 miliarde de dolari şi furtul miliardului de cel/cei, cărora cetătenii i-au dat 32 de mandate, pe când nouă, liberalilor, doar 13”. 

„Dar cel mai important lucru pe care l-am făcut, a fost că n-am permis, cum a permis astăzi PAS şi Platforma DA să fie călcată în picioare memoria multor generaţii, care au luptat, dându-şi viaţa pentru demnitatea, libertatea şi unitatea neamului românesc împotriva celor care ne-au ocupat şi ne-au umilit aproape 200 de ani”, a subliniat liderul PL. 


În acest context, el susţine că „alegerile nu Dodon le-a câştigat, alegerile le-au pierdut PAS, Platforma DA şi umbra lor - PLDM, anume aceste partide şi-au asumat „victoria”. Ei, şi în primul rând, Năstase şi Sandu n-au dorit nici o clipă să audă sau să înţeleagă, că alegerea Preşedintelei de către cetăţeni este o capcană a Cremlinului, de a lua Republica în mod democratic, după înfrângerea suferită în Ianuarie a anului curent, în lupta cu liberalii, cu mine, dacă doriţi”. 


„Cine dacă nu Platforma DA a început să buimăceasca lumea cu alegerea Preşedintelui prin votul cetăţenilor, cine a acumulat semnături, ce credeţi că ei nu cunoşteau sondajele: pe cine vor să aducă moldovenii la putere după furtul miliardului? Cunoşteau, dar interesul Ţopilor era mai presus decât interesul naţional”, a precizat Ghimpu.


Mihai Ghimpu a mai adăugat că el şi colegii săi de partid au vorbit îndeajuns cine poate veni la putere, în caz de alegeri anticipate şi cine poate ajunge preşedinte în cazul alegerilor directe, dar n-ar fi fost auziţi nici în primul caz, nici în al doilea. 

„Slavă Domnului, că în cazul alegerilor anticipate decizia de a avea sau nu alegeri i-a revenit liberalilor şi nu „Platformei PAS”, altfel astăzi toată puterea în stat era in mâinele partidelor proruse”, a conchis preşedintele PL.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite