Ghimpu, indignat de protestul PAS, PLDM şi PDA de la monumentul lui Ştefan cel Mare: S-a făcut pentru victimizare. Nu este corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, este nemulţumit de decizia luată de PLDM, PAS şi PDA de a protesta în ziua de 27 august, la monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul Capitalei, care a avut scopul de a nu permite conducerii ţării să depună flori cu prilejul Zilei Independenţei.

Mihai Ghimpu menţionat, la „Adevărul live”, că în orice ţară era să se procedeze la fel cu manifestanţii, adică să fie luaţi pe sus de organele de forţă, pentru că aceştia au încălcat legislaţia.

Preşedintele PL a afirmat că PAS, PLDM şi PDA ar trebui prin acţiuni să demonstreze că sunt altfel decât cei de la guvernare şi să nu recurgă la gesturi precum protestul de la monumentul lui Ştefan cel Mare, de Ziua Independenţei.

„Cinci minute trebuiau să se dea într-o parte (manifestanţii) când au venit să depună flori (oficialii) şi poftim - protestaţi mai departe. Sau daţi-vă zece metri (într-o parte) şi strigaţi, numiţi-i cum vreţi voi, în limita legii”, a spus Ghimpu, arătându-se dezamăgit că din cauza protestului opoziţiei nu au putut depune flori la monument şi alte persoane, precum deputaţii primului Parlament.

Liberalul e de părere că reprezentanţii PAS, PDA şi PLDM încearcă să se victimizeze, iar victimizarea „este gândită pentru alegerile parlamentare”.

Ghimpu susţine că Vlad Plahotniuc „le-a pus o capcană” celor din PAS, PLDM şi PDA.

„Când au văzut că ei sunt programaţi pentru 26-27 august, a mutat sărbătoarea în Palatul Naţional, guvernarea şi sateliţii lor, şi ce s-a înţeles din această independenţă”, s-a întrebat liderul PL.

Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde se aflau protestatarii opoziţiei, rămaşi peste noapte de la protestul de duminică, 26 august, a fost înconjurat de poliţişti în dimineaţa de luni, 27 august. Poliţia le-a cerut manifestanţilor să-şi schimbe temporar locul evenimentului, până la finalizare evenimentelor oficiale, însă aceştia nu s-au conformat, iar oamenii legii au intervenit în forţă pentru a-i evacua pe manifestanţi, printre care se aflau Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite