Ghimpu, despre protestele din PMAN: „Plahotniuc tare se mai teme să nu-i ia Ţopii, cu ajutorul protestatarilor, puterea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că, după ce a văzut cele două rânduri de gard în jurul Guvernului şi protestele din PMAN, cel al opoziţiei şi contramanifestaţia Partidului Şor de duminică, 26 august, a înţeles că „Vlad Plahotniuc tare se mai teme să nu-i ia Ţopii (oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa, refugiaţi în Germania), cu ajutorul protestatarilor, puterea”.

„Puterea, pe care tot în mod nedemocratic a luat-o, folosind banul şi procurorul dosarelor. Aşa-i, când te crezi atotputernic şi dai exemple proaste, ţi-i frică tot timpul, că vei pierde puterea”, a spus Mihai Ghimpu într-o postare pe Facebook.

Liberalul a menţionat că „ce am organizat noi, cei, care am format acest stat şi am adus democraţia, după 50 de ani de totalitarism şi ce are loc acum în PMAN e mare diferenţă”.

„Ruşine să-ţi fie, Vlad Plahotniuc! Halal de aşa stat şi halal de aşa guvernare „democratică””, a menţionat Ghimpu.

Mii de oameni s-au adunat duminică, 26 august, la un nou protest al opoziţiei de dreapta faţă de guvernarea de la Chişinău. Manifestaţia a început la ora 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN). Evenimentul a demarat cu provocări. Partidul „Şor”, condus de primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la 7 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de la BEM, a zădărnicit protestul opoziţiei şi a adus în PMAN corturi, grătare şi muzică, fără a avea o autorizaţie de la Primărie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite