Ghimpu, despre creşterea salariilor anunţată de Plahotniuc: Bănuiesc că majorările sunt din banii pe care tot ei i-au ascuns şi i-au adus din miliardul furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTo Adevărul
FOTo Adevărul

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, afirmă că sprijină majorările de salarii pentru cetăţeni, dar subliniază că Guvernul nu are de unde achita salarii majorate pe termen lung. Liberalul admite că salariile vor fi majorate ca urmare a creşterii economice, precum afirmă democraţii, însă nu exclude că lefurile cresc şi pentru că democraţii ar fi decis să întoarcă o parte din banii sustraşi din sistemul bancar.

„Eu ştiu ce înseamnă creştere economică de 4% într-un stat care nu are economie. Eu bănuiesc că aceste majorări sunt din banii pe care tot ei i-au ascuns şi i-au adus din miliardul furat, asta e părerea mea, timpul o să ne arate. Pe deoparte, mă bucur că majorează salariile”, a declarat Mihai Ghimpu joi, 1 noiembrie, într-o conferinţă de presă.

Liderul PDM, controversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 23 octombrie, că Guvernul iniţiază „reforma salarizării”, iar din 1 decembrie 2018, salariile bugetarilor ar urma să crească pentru unele categorii cu 90%. Democratul justifică această reformă prin faptul că economia ţării se află într-o ascensiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite