Ghimpu: În PL nu mai există oameni de afaceri. Toţi au fost puşi la perete de Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, afirmă că în formaţiunea pe care o conduce nu mai există oameni de afaceri, pentru că „toţi au fost puşi la perete” de către preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, iar liberalul a rămas „gol chistol”.

Mihai Ghimpu a făcut afirmaţiile respective când a fost întrebat dacă motivul pentru care nu a rupt relaţiile cu Vlad Plahotniuc ar fi faptul că încearcă în aşa mod să protejeze afacerile unor liberali.

„Să mănânce toată pâinea acei care vorbesc aceste vorbe în locul meu, cum, chipurile, aş mânca-o eu în urma acestor afaceri. Sunt nişte prostii, nişte invenţii. În Partidul Liberal nu mai există oameni de afaceri decât eu sau cei care vând covrigi, sau altceva, toţi oamenii de afaceri au fost puşi la perete de Plahotniuc şi din Parlament, şi din Consiliul municipal, toţi absolut. Am rămas gol chistol şi asta s-a văzut în timpul referendumului şi în timpul acestor alegeri locale. Nimeni absolut!”, a declarat Mihau Ghimpu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Criticile la adresa liderului PDM nu s-au oprit aici. Liberalul l-a acuzat pe Plahotniuc că intenţionează să formeze o majoritate parlamentară cu socialiştii după alegerile din februarie 2019, iar pentru asta are nevoie de introducerea în Constituţie a sintagmei „Integrarea europeană - vector de dezvoltare al ţării” pentru „a-l salva pe Dodon când vor forma o coaliţie parlamentară”, în aşa fel ca Dodon să aibă o scuză în faţa Moscovei de ce a devenit peste noapte proeuropean.

Ghimpu consideră că între Plahotniuc şi Dodon există o cooperare evidentă, odată ce Curtea Constituţională a modificat Legea Supremă ca preşedintele ţării să fie ales direct de popor, fapt ce-l avantaja pe Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite