Gheorghe Cavcaliuc s-a răzgândit să revină în Moldova. Ce explicaţii a găsit politicianul anunţat în căutare naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cavcaliuc, lider PACE
Gheorghe Cavcaliuc, lider PACE

Preşedintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, susţine, cu referire la dosarul penal în care este vizat, că în perioada cât vor fi examinate contestaţiile depuse de avocaţii săi şi până la recuzarea procurorului Ludmila Zaharia, va continua să-şi desfăşare activitatea profesională peste hotare, în cadrul companiei internaţionale, în funcţia pe care o deţine în ultimii doi ani, transmite IPN.

Într-un mesaj video pe Facebook, Ghorghe Cavcaliuc, declară că a informat Procuratura despre revenirea sa la muncă şi a prezentat ordinul de deplasare în interes de serviciu în mai multe jurisdicţii internaţionale, unde compania are activităţi.

„Atât societatea, cât şi instituţiile de presă cunosc foarte bine că sunt angajat la o companie internaţională, în care mi-am suspendat funcţia pentru aproximativ două luni, ca să particip la alegerile parlamentare din Republica Moldova”, a adăugat acesta.

În altă ordine de idei, Gheorghe Cavcaliuc, relatează că, în contextul numeroaselor ilegalităţi comise în privinţa sa de către procurorul de caz, Ludmila Zaharia, care este în conflict de interese deschis cu el, dar şi ţinând cont de încălcarea dreptului său la apărare, consideră că autorităţile au eşuat în garantarea unui proces echitabil. Din acest motiv, la recomandarea avocaţilor săi, intenţionează să meargă pe calea contestării tuturor acţiunilor sale ilegale.

Acesta spune că nu s-a eschivat şi este gata să vină în faţa unui procuror cinstit, nepărtinitor, după ce vor fi anulate de instanţe de judecată acţiunile şi actele ilegale emise de procurorul Zaharia şi doar după recuzarea acesteia de la instrumentarea acestui caz.

Preşedintele PACE Gheorghe Cavcaliuc nu s-a prezentat pe 16 iulie la Procuratura raionului Sângerei. În consecinţă, procurorul a dispus prin ordonanţă reţinerea acestuia pentru prezentarea învinuirii. Peste patru zile, preşedintele PACE a fost dat în urmărire. Tot atunci, patru membri PACE, acuzaţi de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”, au fost trimişi în judecată în dosarul „verde de briliant”. În aceeaşi zi, Gheorghe Cavcaliuc a replicat că „nu s-a eschivat şi nu se eschivează de la organul de urmărire penală şi că în aceste momente, împreună cu familia, este în drum spre casă, după ce a fost în concediu”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite