Gheorghe Cavcaliuc, recunoscut în calitate de bănuit în dosarul „verde de briliant”

Gheorghe Cavcaliuc, recunoscut în calitate de bănuit în dosarul „verde de briliant”

Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a fost recunoscut în calitate de bănuit pe două capete de acuzare. Este vorba despre huliganism comis de două sau mai multe persoane şi chemare la săvârşirea actelor de violenţă împotriva persoanelor. Acesta s-a prezentat astăzi, 22 aprilie, la Procuratura raionului Sângerei, unde a fost audiat, transmite IPN.

Procuratura Generală precizează că acţiunile procesuale au loc în contextul investigaţiilor  incidentului din 6 aprilie. Atunci, mai mulţi membri PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei, ultimul, în consecinţă, având nevoie de spitalizare.

În cadrul audierii, bănuitul a făcut declaraţii, negându-şi vina.

În prezent, alţi patru membri, printre care preşedintele organizaţiei teritoriale PACE, sunt cercetaţi în acest dosar. Preşedintele organizaţiei teritoriale Sângerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistraţii de la Curtea de Apel Bălţi au respins contestaţia procurorilor prin care insistau pe arestarea acestuia. Ceilalţi membri sunt cercetaţi în libertate, având interdicţia de a părăsi ţara.

Pentru acţiunile cercetate, legislaţia prevede amendă sau închisoare de până la cinci ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările