UPDATE 12 deputaţi AUR au venit în Vama Leuşeni pentru a cere ca lui George Simion să i se permită intrarea în R. Moldova VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova duminică, 14 martie, în jurul orei 15.30. Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.

UPDATE 12.45 Preşedinţia R. Moldova a comentat incidentul petrecut cu George Simion.

UPDATE luni, 9.50 12 deputaţi AUR s-au alăturat lui George Simion în vama Leuşeni, pentru a cere ridicarea interdicţiei de intrare în Republica Moldova pentru liderul AUR, care a înnoptat noaptea trecută la frontierea cu Republica Moldova, în încercarea de a convinge autorităţile moldoveneşti să-i permită să ajungă la funerariile scriitorului Nicolae Dabija. 

„Cerem autorităţilor române să ne apere interesele şi să se bată pentru solicitările noastre. Nu cerem nicio încălcare de lege, nici Maiei Sandu, nici Ministerului de Interne, ci doar să înţeleagă prin prisma relaţiilor privilegiate, pe care România le are cu Moldova, că această situaţie nu este una normală, că suntem demnitari ai statului român”, a afirmat George Simion.

UPDATE duminică, 19.30 Într-un Live pe Facebook, George Simion a anunţat că va înnopta în Vama Leuşeni, în speranţa că luni la amiază i se va permite să intre în R. Moldova ca să participate la funerariile lui Nicolae Dabija. Simion a declarat că nu va abandona Basarabia şi vrea ca să i se facă dreptate - să i se permită accesul în Moldova. 

Ştirea iniţială. 

George Simion a declarat că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija.

Deputatul român este conştient de interdicţia impusă lui de autorităţile de la Chişinău, însă susţine că interdicţia i-a fost aplicată doi ani în urmă, când era activist civic, iar acum în calitatea sa de demnitar al României, accesul în R. Moldova trebuie să-i fie permis.

Deşi poliţiştii de Frontieră i-au spus să atace decizia respectivă în instanţă, deoarece ei nu au dreptul să-i permită accesul, George Simion a refuzat să se întoarcă în România şi a afirmat că va sta în vama Albiţa-Leuşeni până i se va permite intrarea în Moldova.

Simion a făcut un apel către preşedintele Maia Sandu şi ministerele de Externe ale celor două ţări să i se permită accesul, în baza paşaportului diplomatic.

„Stau aici cât timp va fi nevoie, până în 2023, până mi se va permite accesul”, a spus Simion într-un Live pe Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite