George Simion a încercat să intre în R. Moldova, deşi are interdicţie: Clasa politică moldovenească se teme de unire ca dracul de tămâie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Congres AUR - George Simion - FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Congres AUR - George Simion - FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul AUR, deputatul român George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, vineri, aproape de miezul nopţii, pentru a participa la şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României.

George Simion făcea parte din delegaţia română de parlamentari. Acesta susţine că a fost invitat de Parlamentul de la Chişinău, unde urma să ţină un discurs.

Toţi deputaţii români au trecut frontiera, nu şi George Simion, căruia poliţiştii de frontieră i-au amintit că are interdicţie de intrare în R. Moldova până în octombrie 2023.

Simion s-a arătat deranjat de faptul câ nu i s-a permis intrarea în R. Moldova, deşi dânsul este parte a delegaţiei oficiale române, care a fost invitată de Parlamentul R. Moldova. În acest context, el a criticat puterea de la Chişinău, despre care a spus că „se teme de unire ca dracul de tămâie”.

„O bătaie de joc la adresa României. La Chişinău în continuare ne conduc antiromâni. În continuare eu păţesc această ruşine”, a declarat George Simion, indignat că iarăşi nu i s-a permis să intre în Republica Moldova.

Amintim că parlamentele Republicii Moldova şi României se întrunesc în prima şedinţă comună, care va avea loc sâmbătă la Chişinău. Din partea Republicii Moldova la reuniune au fost invitaţi întreg corpul de deputaţi şi preşedinta ţării, Maia Sandu.

VIDEO

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite