Gazprom va asigura Moldova cu volumul necesar de gaze naturale şi în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere marţi, 25 septembrie, cu vicepreşedintele Gazprom, Valerii Golubev. Părţile au discutat despre asigurarea pieţei interne cu gaze naturale, tranzitul acestora, dar şi procedurile de reorganizare a SA „Moldovagaz”, impuse de cadrul legal naţional şi angajamentele asumate.

Oficialii au făcut un schimb de opinii în legătură cu perspectivele dezvoltării colaborării dintre Republica Moldova şi compania „Gazprom”. Conducerea concernului rus a dat asigurări că în 2019 piaţa internă din Republica Moldova va fi asigurată cu volumul necesar de gaze naturale precum s-a convenit anterior.

În cadrul discuţiilor, a fost abordat şi subiectul privind necesitatea reorganizării SA „Moldovagaz”, dar şi a celorlalte întreprinderi de distribuţie a gazelor naturale aflate în proprietatea companiei, în conformitate cu prevederile legislaţiei Republicii Moldova, dar şi cu directivele europene, în special pachetul III energetic.

Termenul de implementare a prevederilor este 1 ianuarie 2020. Pavel Filip a menţionat că Guvernul va asigura suportul necesar pentru restructurarea sectorului în termenii stabiliţi şi crearea unei pieţe concurenţiale în domeniu.

La finalul întrevederii, Valerii Golubev l-a invitat pe prim-ministrul Pavel Filip să participe la ceremonia aniversară a companiei  „Moldovagaz”, care va marca 20 de ani de activitate, în anul 2019.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite