Gaik Vartanean: Dacă cineva încalcă legea, trebuie să răspundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
justitie

Deputatul socialist Gaik Vartanean spune că principala sarcină a actualei majorităţi parlamentare este să readucă percepţia în rândul cetăţenilor că, dacă cineva încalcă legea, trebuie să răspundă. În context, colegul lui de Parlament, deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea, susţine că demisiile în instituţiile publice vor continua, nu se vor opri la şefi, dar vor ajunge şi la ceilalţi care au încălcat legea.

Declaraţiile au fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe”, la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Fosta putere trebuie să înţeleagă că faptul că unii conducători pleacă din instituţii sau pleacă din Moldova, acest lucru nu-i va scăpa de răspundere penală şi administrativă. În opinia mea, Partidul Democrat, în actuala componenţă, în general, nu are dreptul moral să participe la alegeri şi să ocupe funcţii de stat în viitor”, a declarat parlamentarul.

Deputatul spune că diplomaţii şi funcţionarii străini au un „optimism enorm” în legătură cu faptul că partidele din Parlament au o asemenea colaborare „interesantă” şi s-a ivit şansa de a aduce ţara în albia legalităţii.

Deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea susţine că odată cu plecarea lui Eduard Harunjen din fruntea Procuraturii se încheie demisiile „primului rând” de funcţionari, însă, potrivit lui, instituţiile nu se ţin pe o singură persoană. Astfel, vor mai exista demisii. „După ce vor cădea şefii Procuraturii, Consiliului Superior al Procurorilor şi ai altor conducători, oamenii înşişi vor ieşi şi va avea loc un fel de curăţare uşoară”, spune Vladimir Bolea. Potrivit lui, această curăţare va avea loc cu atât mai mult cu cât populaţia cere acest lucru.

„Până pe 7 iunie, Republica Moldova se afla într-o izolare totală. Şi nu vorbim despre relaţii foarte proaste doar cu Federaţia Rusă, ele erau la fel de rele şi cu Uniunea Europeană. Noi nu aveam nicio susţinere financiară de nicăieri şi nu vorbim aici doar despre credite, dar şi despre granturi foarte importante pentru susţinerea economiei Republicii Moldova”, a declarat Vladimir Bolea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite