Fratele primarului ales al Chişinăului, al cărui mandat nu a fost validat, restituie statului cel mai înalt ordin în stat, Ordinul Republicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele primarului ales al Chişinăului, al cărui mandat nu a fost validat de către instanţele din Republica Moldova, deputat în primul Parlament, Vasile Năstase, a anunţat că se dezice de Ordinul Republicii, în semn de protest faţă de „instalarea dictaturii în ţară”.

Jurnalistul şi politicianul Vasile Năstase a fost cel mai tânăr deputat în primul Parlament şi a fost cel care a adus în Republica Moldova, după 1989, prima revistă cu grafie latină - „Deşteptarea“, apoi a fost redactor-şef al revistei Glasul, editată la Chişinău.

Redăm mai jos mesajul integral al jurnalistului:

1.Pentru prima dată de la proclamarea independenţei în Republica Moldova a apărut o forţă puternică, reală capabilă sa macine sistemul corupt şi mafiot. Nici o opoziţie, fie că e vorba de cele de până în 2000, fie că e vorba de cele din 2009 nu au avut nimic în comun cu schimbarea sistemului, cu reforma adevarată, cu combaterea mizeriei şi corupţiei mari. De aceea, frica lui Plahotniuc şi Dodon în faţa Maiei Sandu şi Andrei Năstase este enormă, vizibilă şi se exprimă din ce în ce mai vulnerabil şi periculos.

2. Spre deosebire de protestele din 2015-2016, cele organizate acum pot deschide calea preluării puterii de către opoziţie, doar prin anularea votului mixt impus de binomul toxic Plahotniuc-Dodon, iar partenerii de dezvoltare au înţeles, după victoria de la Chişinău, că acest lucru este posibil şi realizabil. Alegerile trebuie să fie ori în sistem proporţional, ori să nu să fie deloc.

3.Protestul de duminica trecuta a fost unul extrem de important, poate cel mai important de până acum. Forţa si vitalitatea lui, întinerirea sunt factori care au determinat lumea civilizată si exponenţii ei de vârf, inclusiv Departamentul de Stat al SUA şi conducerea de vârf a Uniunii Europene să reacţioneze cu o duritate nemaiîntâlnită. Practic, dictatorul este obligat să capituleze, deşi sancţiunile personale abia încep.

4.Victoria finală a democraţiei va avea loc atunci când masa critică de oameni se va integra cu forţele de ordine, adică cu poliţiştii care suferă ca noi, spre deosebire de o parte dintre căpeteniile lor aflate în slugărnicia dictatorului proxenet şi care operează scheme de contrabandă cu droguri, caviar, ţigări, metale preţioase şi substanţe interzise.

5. În semn de protest faţă de instaurarea dictaturii, a capturării statului, a promovării asasinilor şi ucigaşilor în structuri de partid şi de stat, a tentativei de intoxicare cu metale grele a liderilor opoziţiei, aservirii şi nimicirii presei libere, a jafului de miliarde şi acoperirea acestuia de către procurori şi judecători corupţi, a acaparării terenurilor municipalităţii de miliarde de euro, a invalidării scrutinului din Chişinău şi furtul voturilor a sute de mii de cetăţeni, a hărţuirii primei publicaţii cu grafie latină Glasul, în semn de protest faţă de alungarea oamenilor din ţară, sărăcirea populaţiei şi aplicarea inumană a genocidului social faţă de tineri, pensionari şi bugetari, medici, pedagogi, poliţişti, găsind imposibilă aflarea mea în calitate de deţinător al Ordinului Republicii în aceeaşi listă cu dictatorul Plahotniuc.

În calitatea mea de Semnatar al Declaraţiei de Independenţă,

DECID:

să mă dezic de cel mai înalt ordin al ţării, Ordinul Republicii!

Sunt absolut convins că împreună nu doar putem opri dictatura, cu certitudine o vom opri! Rog cetăţenii ţării de acasă şi din străinătate să se unească indiferent de culoarea politică, apartenenţa etnică şi religioasă în celule ale Mişcării de Rezistenţă Naţională pentru a declanşa acţiuni menite să alunge într-un final dictatorul de la puterea uzurpată.

Fac un apel special către poliţiştii şi colaboratorii MAI şi ai altor structuri de forţă.

Un popor întreg, o lume întreagă e cu ochii pe voi! Încercaţi să vă priviţi copiii şi să vă întrebaţi – ce viitor vor avea ei într-o dictatură proxenetă? Ce viitor vor avea ei într-un stat fără justiţie şi instituţii funcţionale?

Abandonaţi piticul! Treceţi de partea manifestanţilor, de partea poporului care nu vrea dictatură, care vrea un viitor liber şi prosper aici, acasă!

De asemenea, prin gestul de astăzi ţin să atrag atenţia instituţiilor europene şi internaţionale, inclusiv a celor de drept că Republica Moldova a devenit de facto o dictatură! În acest sens, solicit partenerilor de dezvoltare să instituie sancţiuni personale dictatorului Plahotniuc şi anturajului său criminal, să îngheţe conturile acestora din străinătate, acolo unde se află şi miliardele furate de la cetăţeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite