Fracţiunea PLDM boicotează şedinţa Parlamentului: „A fost convocată ilegală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM. FOTO Tudor Iovu
Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii PLDM. FOTO Tudor Iovu

Deputaţii liberal-democraţi au anunţat că nu vor participa astăzi la şedinţa extraordinară a Parlamentului, deoarece aceasta a fost convocată de Marian Lupu cu abateri de la norma legală.

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a explicat că, potrivit Regulamentului Parlamentului, demersul semnat de o treime de deputaţi privind convocarea unei sesiuni speciale este înaintat Biroului Parlamentului, şi nu şefului Legislativului.

„Biroul Parlamentului propune data şi durata sesiunii, aprobă ordinea de zi şi abia după preşedintele Parlamentului emite ordinul privind organizarea şedinţei“, a declarat Streleţ. De asemenea, el a invocat faptul că a fost încălcat şi termenul de trei zile prevăzut în Regulament în care urma să fie pregătită şedinţa.

„Am fost informat verbal aseară, după 16.00, că va fi convocată şedinţa, încă nici până la această oră nu am primit niciun document oficial. PLDM nu poate participa la o şedinţă convocată cu abateri de la normele legale“, a mai spus Valeriu Streleţ.

Marian Lupu nu a comentat, deocamdată, situaţia. El a convocat şedinţa în urma demersului înregistrat ieri de 34 de deputaţi comunişti. Pe ordinea de zi figurează un singur subiect: demisia preşedintelui Parlamentului. Proiectul PCRM privind revocarea prim-vicepreşedinteluiParlamentului, Vlad Plahotniuc, nu a fost acceptat deoarece, conform procedurii, acesta poate fi demis doar la propunerea şefului Legislativului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite