FOTO Separatiştii din Donbas, mai aproape de Chişinău. „A omorât ucraineni, iar acum îl susţine pe Şevciuk”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa ucraineană şi de peste Nistru scrie că Ucraina are un nou motiv pentru a fie reticentă faţă de Transnistria după ce internauţii au depistat cum un „terorist” din Donbas este angajat al unei bănci din Transnistria.

Potrivit odessa-daily.com.ua, Dmitri Kolesnikov a făcut parte din structurile armate ilegale din estul Ucrainei. „În cadrul unei unităţi militare ale „dnr”, Kolesnikov a omorât militari şi cetăţeni paşnici ucraineni. Acum el face parte din conducerea băncii „Ipotecinii”, scrie sursa citată.

Astfel, jurnaliştii ucraineni susţin că Dmitri Kolesnikov este un susţinător aprig al lui Evgheni Şevciuk şi al proiectului Novorussia. Ela  fost surprins cum a afişat „drapelul” Novorussiei chiar în centrul Tiraspolului alături de militarii din regiune de ziua marcării a 25 de ani de la „independenţa Transnistriei”. O dovadă în plus a acestor acţiuni reprezintă postările lui Kolesnikov pe reţelele de socializare. „Autorităţile din Transnistria fac presiuni asupra celor care au o poziţie proeuropeană, dar îi lasă să se plimbe nestingherit pe străzi pe mercenarii din Donbas. Şevciuk minte când spune că Transnistria are o atitudine prietenească faţă de Ucraina”, se arată în materialul publicat.

image

Sursa notează că materialele au fost prezentate Serviciului ucrainean de Securitate şi Kolesnikov va fi reţinut în momentul în care va încerca să treacă graniţa cu Ucraina. Amintim că şi în timpul manifestărilor de la Tiraspol organizate cu ocazia sărbătorii „9 Mai”, militarii din regiune şi separatiştii din Donbas au afişat „drapelul dnr”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite