FOTO Preşedintele Nicolae Timofti a participat la „Marşul Demnităţii” din Kiev

FOTO Preşedintele Nicolae Timofti a participat la „Marşul Demnităţii” din Kiev

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat la Marşul Demnităţii desfăşurat la Kiev.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat ieri, 22 februarie a. c., la Kiev, la „Marşul Demnităţii”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea a marcat un an de la manifestaţiile proeuropene desfăşurate în Piaţa Independenţei (Maidan) din capitala Ucrainei, în care şi-au pierdut viaţa zeci de manifestanţi şi poliţişti.

Şeful statului, alături de preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko şi oficiali europeni, a mers în coloană prin centrul oraşului Kiev spre Piaţa Independenţei, unde a asistat la un Te Deum în memoria victimelor evenimentelor sângeroase de anul trecut.

În timpul vizitei la Kiev, preşedintele Nicolae Timofti a purtat discuţii neoficiale cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko şi cu liderii europeni prezenţi la ceremonie, printre care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, preşedintele Litiuaniei, Dalia Grybauskaite, preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, şi preşedintele Georgiei, Giorgi Margvelaşvili.

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: