Fostul democrat Iurie Bolboceanu şi medicul Anatol Ciubotaru, pe lista lui Renato Usatîi la anticipatele din 11 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul de Bălţi, Renato Usatîi. FOTO IPM
Primarul de Bălţi, Renato Usatîi. FOTO IPM

Fostul democrat Iurie Bolboceanu, medicul Anatol Ciubotaru şi şeful Zonei Economice Libere Bălţi, Marin Ciobanu, sunt doar câteva dintre numele care se vor regăsi pe lista blocului electoral „Renato Usatîi” la alegerile prezidenţiale din 11 iulie. Liderul entităţii politice spune că va avea pe listă oameni profesionişti, atât membri ai „Partidului Nostru”, cât şi persoane fără nicio afiliere politică, notează IPN.

Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu acelaşi nume, spune că merge la alegerile din iulie cu o echipă de profesionişti,  iar după scrutin îşi propune ca formaţiunea sa să preia şefia mai multor ministere. Pe lista blocului electoral se va regăsi fostul şef al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru.

„O persoană care nu este membru de partid, dar care este un luptător pentru reforme în medicină, o persoană care a condus Spitalul Republican şi anul trecut a fost eliberată din funcţie pentru că a testat medicii la un laborator privat, când astăzi deja statul are contracte cu laboratoarele private. Anatol Ciubotaru deja a pregătit strategia de dezvoltare a sistemului medical, pe care o va prezenta în curând”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Din echipa lui Renato Usatîi face parte şi fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, condamnat în 2017 pentru trădare de patrie şi achitat 3 ani mai târziu, după ce instanţa a constatat că faptele săvârşite de Bolboceanu nu întrunesc elementele infracţiunii care i-a fost incriminată.

„Ceea ce au făcut cu Iurie Bolboceanu pe timpul lui Plahotniuc, acea condamnare pe 17 ani, a fost o încercare de a-i intimida şi de a-i speria pe toţi ceilalţi. Este o persoană profesionistă pe domeniul finanţelor”, a mai spus Usatîi.

Blocul electoral „Renato Usatîi” constituit din partidul Patria şi Partidul Nostru a fost înregistrat ieri de Comisia Electorală Centrală. Potrivit Codului Electoral, pragul electoral pentru blocurile formate din 2 formaţiuni politice este de 7%. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite