Foşti miniştri comunişti ar putea deveni consilieri municipali în Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Partidul Socialiştilor va fi votat la alegerile locale generale din 14 iunie, atunci din Consiliul Municipal Chişinău ar putea face parte foşti miniştri comunişti, care au făcut parte din Cabinetul condus de Zinaida Grecianîi, dar şi actuali deputaţi socialişti.

Zinaida Greceanîi, candidatul PSRM pentru funcţia de primar al capitalei, a vorbit despre lista pentru funcţia de consilieri municipali în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”.

Astfel, pe lista PSRM pentru Consiliul Municipiului Chişinău se vor regăsi fostul ministru al Sănătăţii, Larisa Catrinici, fostul vicepremier Andrei Stratan, deputaţii PSRM Ion Ceban şi Vlad Bătrâncea, care ar putea să renunţe la mandatele de parlamentar în favoarea celor de consilieri municipali. „Vreau să consolidez o echipă de profesionişti, care să poată schimba lucrurile în capitală”, a spus Greceanîi, citată de IPN.

Zinaida Greceanîi a mai comunicat  că a fost desemnat şi candidatul PSRM pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi. „Nu este vorba de Renato Usatîi. Este o persoană bine cunoscută în municipiul Bălţi, care va fi capabilă să facă foarte mult pentru dezvoltarea acestui municipiu”, a adăugat Greceanîi.

Zinaida Greceanîi a mai spus că PSRM a decis asupra candidaturii sale pentru că nu este membru de partid. „Chişinăul nu are nevoie de politică, nici de geopolitică. Este important ca în Chişinău să se facă ordine. În general, consider că cei care vin în conducerea unei primării nu trebuie să facă politică”, a spus deputata.

Greceanâi a recunoscut că este în relaţii bune cu preşedintele rus Vladimir Putin, relaţii pe care le-a stabilit încă pe timpul când se afla în fruntea Guvernului. „Noi cu Igor Dodon nu am mers la Moscova să ne fotografiem, dar ca să punem baze serioase. Dacă legea ne va interzice să folosim fotografii cu oficiali ruşi, nu le vom folosi, dar vom urmări cu atenţie să nu facă chestiuni similare şi alţi concurenţi electorali”, a mai comunicat candidatul PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite