Formatul 5+2 se întruneşte la Roma la sfârşitul lunii mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reuniunea oficială în formatul de negocieri 5+2 în procesul de reglementare transnistreană va avea loc în perioada 29-30 mai curent, la Roma, Italia. Mersul pregătirilor pentru reuniune a fost discutat joi, 17 mai, la întrevederea vicepremierului pentru reintegrare, Cristina Lesnic, cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Biroul politici de reintegrare, se menţionează că părţile au specificat importanţa asigurării unei continuităţi în cadrul negocierilor şi livrarea unor rezultate concrete în procesul de implementare a deciziilor protocolare semnate de către Chişinău şi Tiraspol în noiembrie 2017 şi aprilie 2018.

Părţile au trecut în revistă progresele înregistrate pe dosarele şcolilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, apostilării diplomelor de studii emise de Universitatea „Taras Şevcenco” din Tiraspol, terenurilor agricole din raionul Dubăsari, asigurării liberei circulaţii pe podul dintre localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc, organizării interacţiunii în sfera comunicaţiilor electronice şi cel al autovehiculelor cu plăci din stânga Nistrului.

De asemenea, a fost discutată şi situaţia din perimetrul Zonei de Securitate, punctându-se necesitatea respectării angajamentelor asumate anterior, inclusiv în partea ce ţine de restabilirea infrastructurii podului dintre localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc şi facilitarea circulaţiei libere pe acesta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite