Fiodor Ghelici susţine că ar putea fi ţinta unui atentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Fiodor Ghelici, ambasador şi reprezentant permanent al Organizaţiei Internaţionale Interguvernamentale în Republica Moldova, susţine că poate fi ţinta unui atentat. În opinia sa, acţiunile împotriva sa ar avea legătură cu activitatea pe care a desfăşurat-o în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Controlul Public pe lângă preşedintele Republicii Moldova.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Fiodor Ghelici a spus că a aflat că se pune la cale „lichidarea sa fizică”.  Activistul susţine că de-a lungul timpului a luptat cu tot felul de ilegalităţi, motiv pentru care a fost intimidat de cei demascaţi. 

„Vreau să le declar celor care încearcă să mă sperie şi să-mi închidă gura: nu s-a născut acea persoană pe pământ care mă poată speria sau să-mi pună căluşul în gură! Să le fie clar acest lucru acelor nemernici care cred că oamenii pot fi speriaţi”, a spus Fiodor Ghelici.

Potrivit lui, anul trecut, când a fost desemnat conducător al Comisiei pentru Controlul Public pe lângă preşedinte, a încercat să întreprindă acţiuni care nu au fost pe placul multor persoane. Inclusiv a solicitat investigarea fraudei bancare. 

Ghelici a amintit şi despre semnalarea unor nereguli în cadrul Comitetului Olimpic, în cadrul unor instituţii medicale, a vorbit despre abuzurile comise de către reprezentanţii Partidului Socialiştilor. Fiodor Ghelici spune că i s-a sugerat să renunţe la investigarea acestor probleme şi abuzuri, iar într-un final şeful statului a dispus lichidarea comisiei.

Fiodor Ghelici a mai spus că, într-o emisiune TV, Igor Dodon i-ar fi adresat mai multe acuzaţii, pe care le califică ca fiind false. Activistul i-a cerut şefului statului să prezinte dovezi sau să-şi prezinte scuzele. A mers şi la Procuratură, dar a fost redirecţionat la Poliţie, de unde i s-a spus să se adreseze în instanţa de judecată. În instanţă, Fiodor Ghelici spune că a cerut tragerea la răspunderea a preşedintelui Dodon şi să i se achite despăgubiri în valoare de un ban pentru prejudiciul moral adus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite