Filip, despre demisia miniştrilor liberali: Guvernul nu va avea de suferit VIDEO

Filip, despre demisia miniştrilor liberali: Guvernul nu va avea de suferit VIDEO

FOTo gov.md

Premierul Pavel Filip a comentat luni, 29 mai, cererile de demisie din funcţie depuse de miniştrii liberali. Prim-ministrul dă asigurări că activitatea Guvernului nu va avea de suferit, însă regretă plecarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu nu văd necesitatea să vin cu foarte multe comentarii, pentru că este o decizie politică a unui partid. Îmi pare rău pentru fiecare membru al Guvernului, dar, în acelaşi timp există o realitate. Asta nu înseamnă deloc că va avea de suferit activitatea Guvernului. Suntem în discuţii cu colegii, cred că în ziua de mâine o să venim cu acţiuni concrete şi o să vedeţi că Guvernul este funcţional. Acest Guvern în continuare se bucură de o susţinere parlamentară”, a declarat Pavel Filip.

Reţinerea primarului Dorin Chirtoacă a fost ultima picătura pe răbarea Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu. Liberalii au anunţat că se retrag din coaliţia de guvernare. Decizia a fost luată în seara de joi, 25 mai, de Biroul Politic al formaţiunii, astăzi fiind susţinută şi de Consiliul Republican.
 
Partidul Liberal are în actualul Guvern patru ministere: Ministerul Transporturilor, condus de Iurie Chirinciuc, însă care se află în arest, Ministerul Apărării, rămas fără ministru după demiterea lui Anatol Şalaru, Ministerul Educaţiei, în frunte cu Corina Fusu şi Ministerul Mediului, condus de Valeriu Munteanu.
 
De asemenea, liberalii au un prim-viceministru pe probleme sociale în persoana lui Gheorghe Brega, dar şi deţin conducerea în mai multe agenţii guvernamentale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările