Filip, despre asistenţa macrofinanciară din partea UE: Suntem în termen cu realizarea condiţionalităţilor

Filip, despre asistenţa macrofinanciară din partea UE: Suntem în termen cu realizarea condiţionalităţilor

FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat în şedinţa Guvernului de miercuri, 11 octombrie, precizările referitoare la speculaţiile pe marginea realizării de Republica Moldova a condiţionalităţilor pentru obţinerea asistenţei macrofinanciare din partea Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru toţi cei care speculează pe seama neîndeplinirii condiţiilor, vreau să le transmit că noi jumătate din condiţionalităţi pentru a primi asistenţa macrofinanciară le-am îndeplinit. Aşa că suntem absolut în termen şi nu există nicio problemă în legătură cu aceasta”, a spus Pavel Filip.
 
Premierul a menţionat că majorarea încasărilor bugetare în anul curent, care acoperă toate cheltuielile planificate, a permis neincluderea în proiectul rectificat al bugetului pentru anul 2017 a primei tranşe din asistenţa macrofinanciară oferită de UE. În acelaşi timp, Filip a precizat că această asistenţă din motive tehnice ar putea să nu ajungă anul acesta, dar la sigur va fi primită de ţara noastră anul viitor.
 
Totodată, şeful Executivului a salutat adoptarea, la 10 octombrie curent, de către Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European a unei rezoluţii prin care ţările din Parteneriatul Estic care au obţinut rezultate în urma reformelor, printre care se numără şi Republica Moldova, vor primi sprijin suplimentar, inclusiv financiar. 

„Este încă o confirmare că reformele noastre sunt cele potrivite şi că munca noastră este observată”, a conchis prim-ministrul.
citeste totul despre: