Filip: Cea de-a doua jumătate a anului va fi intensă pentru Guvernul de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Cea de-a doua jumătate a anului va fi intensă pentru Guvernul de la Chişinău în vederea realizării angajamentelor asumate în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi a condiţionalităţilor pentru obţinerea asistenţei macrofinanciare. Declaraţia a fost făcută de către premierul Pavel Filip, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Integrare Europeană, transmite IPN.

„Noi suntem cei care am ales modelul european pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Procesul de integrare europeană este în mâinile noastre, a celor de la Guvern, şi depinde de felul cum ne vom mobiliza şi vom realiza angajamentele asumate”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul şedinţei, ministrul de externe, Andrei Galbur, s-a referit la evenimentele ce urmează să fie organizate pe dimensiunea cooperării cu Uniunea Europeană. Printre acestea: şedinţa Comitetului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană şi Summitul Parteneriatului Estic.

Asistenţa microfinanciară de 100 de milioane de euro aprobată de Parlamentul UE pentru Republica Moldova va fi acordată de către Comisia Europeană în trei tranşe dacă autorităţile de la Chişinău vor realiza progrese. Dacă nu se vor înregistra progrese, fiecare tranşă va putea fi blocată până la îndeplinirea reformelor asumate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite