Filat îi suspectează pe colegii de alianţă că ar fi mână în mână cu comuniştii şi cere semnarea unui angajament suplimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii AIE caută candidaturi pentru funcţia de şef al statului
Liderii AIE caută candidaturi pentru funcţia de şef al statului

Vlad Filat, liderul PLDM, a declarat, astăzi, în timpul Congresului V al PLDM, că va lua o decizie corectă faţă de AIE, în ceea ce priveşte susţinerea candidaturii la şefia statului. „PLDM îşi asumă acordul semnat, dar vom cere garanţii ca să fim siguri ca Partidul Democrat nu-i va aduce pe comunişti la putere", a spus Filat.

Premierul a declarat că va solicita candidatului la funcţia de preşedinte să accepte semnarea unui angajament suplimentar care va prevedea ca acesta să nu facă alianţă cu PCRM, să nu admită reformarea puterii, să susţină guvernul şi ca instituţiile de forţă să fie depolitizate. „Trebuie neapărat să fie semnat acest angajament, dacă nu este deja o înţelegere de demitere a guvernului", a spus Vlad Filat.

Premierul susţine că protestele împotriva AIE organizate în ultima lună de PCRM ar fi încurajate de cineva din colegii săi de alianţă. Sâmbătă, câteva mii de membri şi simpatizanţi ai comuniştilor au organizat un marş de protest prin centrul Capitalei şi au participat la Congresul Civic Naţional, în cadrul căruia au cerut ca AIE să le cedeze de bunăvoie puterea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite