Filat despre Chirtoacă: "Avem nevoie de un primar care să asigure ordinea în oraş, dar nu să facă doar polemică politică interminabilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirtoacă a câştigat postul de primar cu sprijinul AIE FOTO Tudor Iovu
Chirtoacă a câştigat postul de primar cu sprijinul AIE FOTO Tudor Iovu

Ex-premierul Vlad Filat a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4, că Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) va veni cu propriul candidat la alegerile locale din 2015, dar a evitat să spună numele acestuia.

Vlad Filat s-a arătat nemulţumit de aspectul oraşului şi de modul în care sunt gestionate problemele acestuia.

„Noi avem nevoie de un primar care să asigure ordine în oraş, curăţenie şi dezvoltare, dar nu doar polemică politică interminabilă. Are un comportament atât de străin de administrarea unui oraş. Mergeţi în capitalele nu doar din Vest, dar şi din Est să vedeţi transformările care au avut loc. Eu înţeleg deplasări, eu înţeleg grija primarului faţă de procesul de integrare europeană, dar nu asta e sarcina primordială pentru care a fost votat”, a menţionat preşedintele PLDM, citat de Unimedia.

Filat a lăsat să se înţeleagă că Dorin Chirtoacă a ignorat problemele Capitalei şi şi-a concentrat atenţia pe lupta politică. „Noi avem în Primăriile din cadrul municipiului zece primari liberal-democraţi. Să întrebaţi pe aceşti primari din suburbii, dacă între alegeri, acest primar a mers vreodată la ei să-i întrebe care le sunt problemele”, a specificat el.

„Inclusiv eu l-am votat. De două ori am contribuit, în cel mai direct mod împreună cu colegii din partid să devină primar în Capitală. Eu nu am aşteptat mulţumiri, cu toate că şi asta ar fi fost omeneşte să o facă. Tovarăşul Ghimpu, în genere, este caz aparte. Trebuie să oferim un primar bun care să asigure dezvoltarea Capitalei. Noi vom veni cu un candidat pentru această funcţie. Sigur, noi ne vom bate foarte hotărât pentru Capitala ţării. Vom fi foarte pregătiţi cu candidatura la funcţia de primar general, dar şi cu o echipă profesionistă pentru Consiliul Municipal”, a afirmat sursa.

Dorin Chirtoacă se află din anul 2007 în fruntea Capitalei. Acesta a obţinut cel de-al doilea mandat la Primăria Chişinău în 2011, candidatura sa fiind susţinută de coaliţia de guvernare de atunci (AIE-2).

Amintim că candidatul PLDM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, la alegerile locale precedente, a fost secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu. Candidatura acestuia a fost retrasă înainte de primul tur, iar formaţiunea a declarat că-l susţine pe Dorin Chirtoacă în cursa pentru Primăria Capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite