Filat: Avem alianţă pro-europeană până la 28 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile intense de după alegerile din 28 noiembrie se vor sfârşi prin formarea unei coaliţii guvernamentale pro-europene, până la 28 decembrie, data convocării noului Parlament, a declarat premierul Vlad Filat, la Bruxelles.

„Vedeti cât sunt de optimist?" - a spus, la un moment dat, premierul moldovean Vlad Filat, în timpul dezbaterii organizate miercuri de Center for European Policy Studies ( CEPS), unul dintre cele mai puternice think-thank-uri de la Bruxelles. Prim-ministrul a admis că discuţiile sunt dificile şi ca viaţa într-o coaliţie nu e deloc una uşoara dar că, până la urmă, partidele au interesul comun de a guverna cu succes.

Transnistria: să lucreze timpul
Întrebat despre cum vede rezolvarea situţiei din Transnistria, premierul Filat a afirmat că soluţia nu trebuie să fie una forţată. „Vom insista mai mult pe comunicarea cu cei din stânga Nistrului. Şi aici este o nerealizare a noastră. Oamenii trebuie să comunice, în plan cultural, sportiv, medical şi aşa mai departe. Până la urmă, reintegrarea ţării înseamnă oameni, nu teritorii sau documente. De acum e clar că nu se mai pot formula termene până la care problema să fie rezolvată. Avem nevoie de o reglementare durabilă, nu de una forţată", a spus liderul moldovean. El a adăugat că Uniunea Europeana va juca un rol din ce în ce mai important în soluţionarea problemei transnistrene, dar că rezolvarea se va produce, în cele din urmă, „la Chişinău, nu la Moscova, Bruxelles sau Washington".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite